Schab 2 sposoby

Przepis od siostry. Po prostu genialne:)
Jak to zwykle bywa, schab pokroić w plasterki i stłuc. Potem obtoczyć w mące
i usmażyć...

................................................................................................................................................

1. z sosem musztardowym:

Składniki:

1. Śmietana 30%.
2. Musztarda francuska.
3. Mąka.
4. Kostka rosołowa.

 

Sposób przygotowania:

Usmażony schab włożyć do rondla, dodać wody i gotować aż będzie miękki, potem dodać kostkę rosołową, śmietanę, musztardę i potrzymać jeszcze chwilę na ogniu.
Proste prawada? A jakie smaczne :)

 

 

2. z warzywami

Składniki:

1. 2 papryki (czerwona i żółta).
2. 20/ 30 dag szynki.
3. Słoik korniszonów.
4. Groszek konserwowy .

 

Sposób przygotowania:

Usmażony schab włożyć do rondla, dodać wody i gotować aż będzie miękki, potem Paprykę, szynkę, ogórki pokroić w ładne paseczki i usmażyć. Oczywiście na maśle.
Pod koniec smażenia dodać jeszcze groszek i gotowe. Można podawać do kotleta.

................................................................................................................................................